Başsavcı: Yeni atanan 3 savcı bu aşamada Ergenekon'da görev almayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2009 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, dün bazı gazetelerde yer alan ?Ergenekon soruşturmasına Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından üç yeni savcı atandığı? şeklindeki haberin doğru olmadığını ifade etti

?Savcı açığı vardı'

Başsavcı Aykut Cengiz Engin, Ergenekon soruşturması kapsamında Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'nde görev yapan altı savcının çalıştığını hatırlattı.

Aykut Cengiz Engin, HSYK tarafından atanan yeni savcıların Ergenekon soruşturmasında görev yapmasının bu aşamada söz konusu olmadığını belirtti.

Bu arada, adliyede savcı açığının meydana gelmesinin ardından işlerin aksamaması için bu şekilde bir atama yapıldığı bilgisi verildi.


Başsavcı Engin, HSYK'nın özel yetkili Başsavcı Vekilliği'ne üç yeni savcı atamasının Ergenekon ile ilgisi olmadığını söyledi. Görevlendirmeyi Başsavcı Vekili Çolakkadı'nın yapacağını kaydetti.

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) İstanbul Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği emrine yeni 3 savcı atamasının Ergenekon soruşturmasıyla ilgisi olmadığı bildirildi. İstanbul Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, adliyedeki savcı açığını kapatmak için yapılan talep üzerine üç savcının atandığını ve Ergenekon soruşturması ile bir ilgisinin olmadığını söyledi. Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) 250'nci maddesiyle yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'nde görev yapan savcılardan 6'sının duruşma savcısı olarak görev yaptığını belirten Engin, şunları söyledi:

TALEP ERGENEKON İÇİN DEĞİL

?6 savcı da Ergenekon soruşturmasında görevli. İş yoğunluğu fazla. Doğal olarak savcı sayısında eksiklik oldu. Bu nedenle Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı üç savcı talebinde bulunmuştu. Ancak bu savcılar Ergenekon soruşturması için istenmedi. Atanan 3 savcının nerede görevlendirileceği Çolakkadı tarafından değerlendirilecek. İlerleyen tarihlerde eğer ihtiyaç duyulursa Ergenekon soruşturması kapsamında görevlendirilebilirler. Ancak şu aşamada böyle bir şey yok.' HSYK, özel yetkili İstanbul Başsavcı Vekilliği'ne, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Rasim Işıkaltın ile Bakırköy Cumhuriyet savcıları Kasım İlimoğlu ve Mustafa Çavuşoğlu'nu atamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber